Perlekæder er for den stilbevidste person

Perlekæder er et specielt smykke og har været det igennem mange hundrede år. Perlerne er med til at kombinere det meget stilfulde udtryk med det naturlige, i og med at de stammer fra østers. Hvad er mere naturligt, end at lave et smykke af perler, som er blevet opbevaret i østers igennem mange år?

Det samme gør sig gældende for ravsmykker og deres lange forhistorie, selvom de ikke har samme elegance og ynde som perlesmykker.

Der er ingen tvivl om at perlekæder er for den meget stilbevidste person, der ønsker at styrke udtrykket og supplere tøjstilen med et smart smykke.

Når man nævner perlekæder vil de fleste associationer gå mod et damesmykke, men producenterne er faktisk begyndt at fremstille rigtig cool perlehalskæder til mænd også.

I næste afsnit vil der blive set nærmere på de meget forskellige kendetegn, ved perlekæder til mænd og kvinder.

Kendetegn ved perlekæder til mænd og kvinder

Kendetegn og ikke mindst udtrykket er altafgørende når det kommer til smykker. Man bærer dem for at styrke sit personlige udtryk og signalere hvem man er som person.

Kendetegn er derfor et centralt område og når det kommer til perlekæder er der store forskelle på, om de er produceret til det mandlige eller feminine køn. Man kan skelne mellem følgende tre kendetegn for hvert køn.

Perlekæder til mænd

  • Maskuline
  • Mørke perler
  • Rå og cool

Perlekæder til kvinder

  • Yndefulde
  • Lyse perler
  • Elegante

Der er altså klare forskelle på det udtryk som de forskellige perlehalskæder giver bæreren. Det er derfor vigtigt at man får fundet præcis den smykkevariant, man kan stå inde for og som man er tryg ved at bære.

Det yndefulde møder det maskuline

En generel tendens når man sammenligner dame -og herresmykker er deres udtryk. Det yndefulde, skrøbelige og elegante, møder det mere rå og maskuline udtryk som mange mænd foretrækker.

Det er en klar afspejling af vores kønsroller, der gør at vi ofte går efter smykker der passer ind i disse.

I lang tid var det ret upopulært at bære herresmykker som mand, indtil samfundet blev klar til at acceptere, at det var en naturlig udvikling i samfundet. For mange mænd er der dog fortsat et behov for at deres smykker ikke bliver for yndefulde og klassiske, så de minder om kvindens.

Denne tendens går igen når det kommer til perlekæder til mænd og kvinder. Det bør dog ikke afholde dig fra at finde præcis den variant, der falder i din smag og som kan supplere din stil på bedste vis.

Leave a Comment

Filed under Smykker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>